"16,000 pelajar di 62 buah sekolah dan 1300 Guru-Guru yang Perlu Dijaga Kebajikannya..."Lestarikan 3 Amalan Ini Demi Pahala Berpanjanganإِذَا مَاتَ الإِنْسَانُ انْقَطَعَ عَنْهُ عَمَلُهُ إِلاَّ مِنْ ثَلاَثَةٍ إِلاَّ مِنْ صَدَقَةٍ جَارِيَةٍ أَوْ عِلْمٍ يُنْتَفَعُ بِهِ أَوْ وَلَدٍ صَالِحٍ يَدْعُو لَهُ ‏

“Apabila mati seorang manusia, terputuslah daripadanya amalannya kecuali tiga perkara: Sedekah jariah atau ilmu yang dimanfaatkan dengannya atau anak yang soleh yang mendoakan baginya." 

Riwayat Muslim (1631), al-Nasa’i (3651), al-Tirmizi (1376) dan Abu Daud (2880)Alhamdulillah, anda adalah antara yang dipilih untuk kumpul saham akhirat hari ini!


=========

Majlis Pengetua SMU(A) Bantuan Kerajaan Kelantan telah ditubuhkan pada 18 Julai 2000 setelah AJK Badan Penaja Gabungan Pengetua SMU(A) Bantuan Kerajaan Kelantan mengadakan kunjungan ke Yayasan Islam Kelantan dan bertemu dengan pihak pengurusan serta pegawai tertinggi YIK. Persatuan ini telah ditubuhkan bagi mengumpulkan semua pengetua SMU(A) Bantuan Kerajaan Kelantan.
=========


Berikut adalah senarai sekolah-sekolah yang di uruskan persatuan Majlis Pengetua SMU(A) Bantuan Kerajaan Kelantan. Antaranya termasuklah;

Tabung Bantuan Dana Pengurusan Dan Pembangunan Majlis Pengetua SMU(A) Bantuan Kerajaan ini diwujudkan khas untuk menampung kos pengurusan Majlis Pengetua serta pembangunan dan kebajikan warga sekolah agama bantuan kerajaan Kelantan.


MENGAPA TABUNG DANA INI DIWUJUDKAN?


Hal ini kerana pihak Majlis Pengetua dan juga sekolah-sekolah tidak mempunyai dana kewangan tetap.
Dengan izin Allah, sumbangan dana Tuan/Puan hari ini akan digunakan sepenuhnya untuk menampung kos pengurusan, pembangunan dan kebajikan bagi sekolah-sekolah agama bantuan di bawah kerajaan Negeri Kelantan.

=========

Berikut merupakan pecahan kegunaan dana yang akan disalurkan;

✅ Kegunaan pengurusan, program dan kursus di bawah pengurusan Majlis Pengetua.
✅ Bantuan pengurusan, pembangunan, kebajikan kepada setiap sekolah mengikut kesesuaian yang akan dinilai terlebih dahulu supaya sumbangan benar-benar bermanfaat kepada pihak sekolah. 
KOS KESELURUHAN RM1,120,000.00 DIPERLUKAN UNTUK PENGURUSAN DAN PEMBANGUNAN MAJLIS PENGETUA SMU(A) BANTUAN KERAJAAN KELANTAN

Oleh itu, bantu kami capai sasaran dana ini dengan mencukupkan nilai dana sejumlah RM10,000 sehingga RM20,000 setahun bagi setiap sekolah yang diuruskan!
                                            


Antara pembinaan sekolah bantuan kerajaan yang memerlukan sejumlah dana yang besar.
Pengetua-Pengetua SMU(A) Bantuan Kerajaan Negeri Kelantan 

=========

Pihak Majlis Pengetua telah mengambil inisiatif untuk membantu pihak sekolah agama bantuan kerajaan ini dari sudut kewangan. Hal ini kerana keseluruhan sekolah-sekolah agama ini hanya bergantung harap kepada yuran tahunan pelajar semata-mata.

Sumber dana luar yang sangat terhad menjejaskan hasrat pihak sekolah dalam menyediakan fasiliti kemudahan yang selesa, luas dan selamat untuk anak-anak pelajar sedangkan kos-kos pengurusan dan baik pulih pembangunan fasiliti ini amat tinggi. Begitu juga, dengan kebajikan para guru yang masih berkhidmat secara tidak tetap serta hak-hak pelajar seperti bantuan makanan dan susu percuma.


Justeru, dengan bantuan dana yang dikumpulkan ini, pihak sekolah-sekolah agama bantuan kerajaan di negeri Kelantan dapat membangunkan fasiliti kemudahan yang lebih selesa serta kebajikan pelajar, guru-guru dan kakitangan sekolah terjaga.


Ayuh Tuan/Puan, kita manfaatkan masa dan harta kita di dunia demi kesenangan akhirat. Sedikit nilai yang kita beri, besar nilainya di pandangan Allah SWT.


Salurkan sumbangan anda melalui:

BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD
Akaun : MAJLIS PENGETUA SMU(A) BANTUAN KERAJAAN KELANTAN
No Akaun : 0303 6010 0076 93

Reference: YIKJazakallah Khairan Jaza' di atas kesudian Tuan/Puan membantu pihak Majlis Pengetua hari ini. Semoga setiap kebaikan yang dicurahkan hari ini, dibalas dengan 10 kebaikan yang lain. Saya doakan agar Tuan/Puan sentiasa dalam jagaan Allah dan dimudahkan segala urusan. Aamin ya Rabbal Alamin.


Makluman Tambahan;
1. Bagi pembayaran mengunakan payment gateway Toyyibpay, selepas pembayaran di statement bank akan terpapar pembayaran kepada ANSI SYSTEMS SDN BHD. Ini merupakan rakan kerjasama pembayaran kami.
2. Pembayaran termasuk RM1 caj payment gateway Toyyibpay.
3. Sumbangan anda akan diagihkan kepada kumpulan sasaran serta digunakan untuk kos pengurusan.
4. Jika ada sebarang pertanyaan atau masalah untuk isi borang ini, sila hubungi : +6011-5557 0167


Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

PILIHAN SUMBANGAN

Pilihan Kuantiti Nilai (RM)
PAKEJ A : DANA PENGURUSAN SEKOLAH YIK (RM300)
PAKEJ B : DANA PENGURUSAN SEKOLAH YIK (RM200)
PAKEJ C : DANA PENGURUSAN SEKOLAH YIK (RM100)
PAKEJ D : DANA PENGURUSAN SEKOLAH YIK (RM50)
PAKEJ E : DANA PENGURUSAN SEKOLAH YIK (RM30)
PAKEJ F : DANA PENGURUSAN SEKOLAH YIK (RM10)
JUMLAH
JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Perkhidmatan Peniaga (RM)

BUTIRAN PENYUMBANG

Log Masuk atau

BUTIRAN SUMBANGAN

Sila lakukan sumbangan RM  ke akaun bank pilihan anda di bawah. 

Pastikan anda tulis rujukan / reference "YIKsemasa membuat bank transfer untuk memudahkan urusan

  • Anda mesti memasukkan emel majlispengetuayikonpay@gmail.com di ruangan emel semasa melakukan transaksi menerusi Perbankan Internet.
  • Anda mesti mengambil dan memuat naik gambar bukti pembayaran jika anda melakukan transaksi menerusi Mesin Deposit Tunai.
PenamaMAJLIS PENGETUA SMU(A) BANTUAN KERAJAAN KELANTAN
No. Akaun03036010007693
Buka Bank Islam IB  

PENGESAHAN


Maklumat Organisasi

MAJLIS PENGETUA SMU(A) BANTUAN KERAJAAN KELANTAN
majlispengetuayikonpay@gmail.com
Ada Soalan? Tekan Ni